Jennifer Lönnqvist

Egentligen var det väl en slump.  Om jag ska vara ärlig, så tvekade jag först på om det var något för mig.  Men nu, åtta år senare, kan jag konstatera att det gick hur bra som helst!

 Jag hämtar virke hos våra medlemmar i skogarna runt Habo och Bankeryd och levererar det till våra olika industrier.

 Det blir mycket tid på vägarna, men jag lastar och planerar mina egna rutter också.  Vägarna har jag lärt mig med åren, även de små kan jag utan och innan. Men det händer fortfarande att jag upptäcker nya häpnadsväckande platser.

 Det bästa med jobbet är närheten till skogen och naturen. Att vara ute och lasta en ljummen vårdag och känna doften av nyhugget virke.

 Utanför jobbet är hästar min största passion. Jag har tävlat och ridit så länge jag kan minnas.

Och det här med att ge sig ut i naturen på egen hand, är ju faktiskt en gemensam nämnare för både jobb och fritid. Skogen betyder mycket för mig – jag trivs därute i lugnet. I självständigheten. 

Samtidigt som jag förstås också vill vara en del av något större och det är jag, här på Södra. 

John Andersson

Jag har jobbat här i över tolv år. Men inte på samma tjänst. Fyra olika har det blivit, jag är väl lite rastlös kanske.  Men jag har också fått möjligheten att testa på lite olika delar av verksamheten.   

 Nu jobbar jag med det dagliga underhållet av maskinerna på pappersbruket. Jag felsöker, justerar, planerar, beställer delar och lagar eller byter det som går sönder.

 Det händer något hela tiden, just mekaniker är ett yrke som förändrats väldigt mycket. Den tekniska utvecklingen av maskinerna har lätt till att fördelningen mellan teori och praktik har ändrats. 

 Förr kunde det vara praktiskt arbete hela dagarna, idag är tiden framför datorn också en stor del av dagen. Men i grund och botten handlar det fortfarande om problemlösning.

 Och det är det jag gillar mest – att ha ansvar för hela kedjan. Jag hittar problemen, löser dem, beställer nya delar och monterar ihop dem.

 Skogen och naturen betyder mycket för mig. Jag bor med familjen ute på västkusten, med naturen runt husknuten. Det är lugnt och skönt. Och vill jag ha fart och fläkt snickrar jag på huset eller tar en cykeltur.

Det bästa med Södra är framåtandan. Att koncernen vill framåt, utvecklas och växa. Att man investerar, bygger om och bygger ut.

 Jag är stolt över produkterna vi skapar - och kvalitén vi levererar. Jag är stolt över att vara en del av Södra, en del av skogen så att säga.

Kasiraporn Mahanil

För tio år sedan flyttade jag hit till Sverige. Sedan dess har jag hunnit lära mig svenska och utbilda mig till civilingenjör i maskinteknik.

Idag säkerställer jag driften i produktionen av pappersmassa och textilmassa.  Jag utforskar och utreder olika vägar som kan förbättra produktionen. Hittar nya processer och arbetsmetoder – och planerar för att verkställa.

 Inget slår känslan av att få se saker fungera som man tänkt.

Det bästa med jobbet, förutom kollegorna, är möjligheten att utvecklas. Jag har alltid varit nyfiken, vill hela tiden veta mer och lära mig nya saker.

 Om du frågar mina kollegor vad de förknippar mig med så säger de säkerligen, det kreativa skapandet. När jag själv låter fantasin flöda kan jag bli sittandes i timmar.

Det bästa med Södra är att alla bryr sig om varandra - det tycker jag är väldigt fint! 

Johanna Green

Jag kommer till jobbet för att ha roligt. Tekniken i sig är jag egentligen inte särskilt intresserad av. Jag brinner för att skapa engagemang kring att utmana gamla mönster

Vill man bli bättre måste man våga se saker från nya vinklar. Att bara göra som man brukar är inte riktigt min grej – allt går att finjustera men man måste våga och ha tålamod.

 Mitt jobb är att se till att vi har rätt kompetens, förutsättningar och mod att leverera sånt som gör skillnad. Det får jag göra i min roll på Södra, som IT Senior Project Manager.

 Som idrottstjej och lagledare i ett av sönernas hockeylag så gör jag ofta jämförelser med lagidrott. Framför allt till förmågan att kunna anpassa sig till olika situationer.

Sällan kan man styra över allt – då är det skickligheten att tänka om och byta taktik som avgör. I projekt bygger vi mot en mer digitaliserad verksamhet med människan i centrum. Att alla vet vad dom förväntas göra. Att målbilden är tydlig och visualiserad. Att vi tar oss dit tillsammans – det är mitt bidrag.

 Jag har roligt med mina kollegor på Södra. Då kommer leveranserna lätt.

Ida Lagergren

Jag har alltid gillat matte, fysik och teknik. Jag lämnade mitt jobb som barnskötare för att studera till processtekniker. 

 Det passar mig med en varierad vardag - jag är nyfiken, gillar att lära mig och att ta mig an nya utmaningar. Bra egenskaper i jobbet också, tror jag.

 Det bästa med jobbet är kollegorna – och att det händer så mycket hela tiden. Vi har väldigt roligt – jag tror att det smittar av sig till alla runtomkring.

Vid sidan av jobbet, har idrotten alltid funnits i mitt liv. Jag har spelat både fotboll och basket och varit coach för ett basketlag. Nuförtiden blir det mest egenträning på gymmet.

Det bästa med Södra är möjligheten att utvecklas, att växa tillsammans med organisationen och bli en del av något större.

Vi brukar säga att framtiden är gjord av träd och den framtiden vill jag gärna vara en del av. 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor