Vägen till en framtida ingenjörskarriär

Höstens tekniksprångare 2022

 • Jag är Tekniksprångare på huvudkontoret i Växjö på IT-avdelningen. Anledningen till att jag sökte till tekniksprånget är att jag vill ta reda på ifall ingenjörsyrket är något för mig. Mitt mål är att lära mig så mycket som möjligt under min tid här på Södra och att bli inspirerad och vägledd till olika utbildningar som finns att söka efter mina studier.

  Rowda Yusuf

  Tekniksprångare, Södra IT Servicedesk

 • Jag är en glad tjej som gillar att lära mig nya saker. Jag sökte Tekniksprånget för att jag är nyfiken på vad ingenjörsyrket innebär. Jag ville få en bättre bild av hur det ser ut på en arbetsplats bland ingenjörer. För att se om det är något som skulle passa mig.

  Tyra Gustafsson

  Tekniksprångare, Södra Cell Mönsterås

 • Jag sökte tekniksprånget för en skolpaus och för att få chansen att få en inblick i ingenjörsyrken och arbetslivet. Min praktik är på Södra Wood där det tillverkas sågade trävaror, praktiken går ut på att få vara delaktig i arbetet här och få se hur alla olika befattningar jobbar. Att se hur alla arbetar tillsammans med positivitet och att det sker förändring till det bättre är så fantastiskt kul att få vara en del av.

  Linnea Borg

  Tekniksprångare, Södra Wood Mönsterås

Tekniksprånget på Södra - en rolig och varierande praktik