Vägen till en framtida ingenjörskarriär

Tekniksprånget är ett praktikprogram som inspirerar och motiverar ungdomar som gått ut NA/TE-programmet på gymnasiet att satsa på en framtida ingenjörskarriär. Genom betald praktik får man övningsköra som ingenjör och upptäcka möjligheterna med en högre teknisk utbildning. 

Tekniksprånget är ett samverkansprojekt, som drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin (IVA), där Sveriges arbetsgivare, tillsammans med regeringen, satsar för att säkra landets framtida kompetensförsörjning. 

Sök till Tekniksprånget hösten 2021

Vi välkomnar vårens tekniksprångare och deras handledare

Tekniksprångare_handledare_SCM_vt 2021.jpg

Från vänster i bild: Utvecklingschef Marcus Ivarsson, Johan Fröjd, Filip Svensson och Hållbarhetschef Nilla Dahlin, Södra Cell Mörrum

Filip Svensson,

Mitt namn är Filip Svensson och är 19 år gammal. Jag är uppvuxen och bor fortfarande i Karlshamns kommun tillsammans med min mamma, pappa, bror och syster. För tillfället väntar jag ut pandemin likt många andra och har därför en ganska avslappnande vardag. Jag tränar på gymmet, kollar på film, spelar spel, är med vänner och husdjur, och hoppas nu kunna bidra till er verksamhet.

Jag valde att gå med i tekniksprånget för att få värdefulla egenskaper till min framtida karriär. Tekniksprånget passade mig därför perfekt eftersom det är inriktat dit jag kan tänka mig jobba efter fortsatta studier.

Varför har du valt Södra som praktikplats? Jag respekterar Södras innovativa affärsmodell väldigt mycket och tror att massabruket kan ge mig erfarenheter som inte går att få på många andra ställen. 

 Jag studerade på Vägga gymnasieskola i Karlshamn och läste det Naturvetenskapliga programmet. När jag tog studenten fanns det många osäkerheter gällande vad jag ville göra och valde därför att ta ett sabbatsår. Idag vet jag att en teknisk utbildning passar mig bäst och har därför valt att läsa till civilingenjörsprogrammet inom teknisk fysik.

Vad ska du få göra på din praktik? Jag och Johan är inte helt säkra på alla uppgifter som väntar men hoppas kunna visa vad vi går för. För tillfället har vi fått i uppgift att göra ett flödesschema över några ångrör, samt fått i projekt att göra en film om Södra Cell som ska vara inriktad till vår målgrupp. Det blir mycket nytt, men det är precis vad vi önskar. 

Johan Fröjd

Jag heter Johan Fröjd och jag är 19 år gammal från Åhus, Kristianstad. På fritiden gillar jag att vara med kompisar och familj och hitta på olika aktiviteter. Jag har även ett ganska stort motorsport intresse eftersom jag tävlade mycket i gokart under min uppväxt. 

Jag är med i tekniksprånget för att få inblick i vad man som ingenjör egentligen gör på en arbetsplats. Jag var osäker på ifall det var något jag ville satsa på och såg på tekniksprånget som ett roligt sätt att ta reda på det!

Varför har du valt Södra som praktikplats? Jag tänkte att södra är en såpass stor förening och arbetsplats att där finns väldigt många olika inriktningar av ingenjörer. Det hjälper mig också att få en idé om vilken inriktning jag senare vill studera vidare till.

 Jag gick på teknikprogrammet med inriktning teknikvetenskap på Österänggymnasiet i Kristianstad. Jag är mycket säkrare på att jag vill studera vidare till ingenjör nu än vad jag var innan jag kom hit. Jag har inte varit här länge nog för att veta exakt vilken inriktning dock.

Vad ska du få göra på din praktik? Jag och min praktikant kollega har fått i projekt att göra en informationsfilm där vi ska presentera Södra Cell i Mörrum med målgrupp de i vår ålder och visa de vad som händer här. Hur ser processen ut från stock till färdig massa och vad som är speciellt för just Mörrums pappersbruk. Sen ska vi också möjligtvis göra en längre film där vi går mer på djupet i varje steg i processen och ha med mer teknisk fakta för att intressera folk för ingenjörsyrket.

Tekniksprånget på Södra? Hör Tova berätta om varför det är ett givet val

 

Tekniksprånget är ett värdefullt bidrag till vår långsiktiga kompetensförsörjning, samtidigt som vi får möjlighet att synliggöra Södras olika ingångar till ingenjörsyrket och stärka vårt arbetsgivarvarumärke. 

Tekniksprångarna ger oss även mer förståelse och insikt i vilka förväntningar ungdomar, på väg ut i arbetslivet, har på en framtida attraktiv arbetsgivare. Det stärker oss att få tillgång till ung kompetens som stimulerar och bidrar till innovation och förändring i vår verksamhet. Christer Thörn, HR-direktör

5459516
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor