Arbetsområden

Bygg / konstruktion

Connect

Connect

Connecta med oss!

Visa ditt intresse genom att connecta med oss och det område som du själv är intresserad av att arbeta inom. Då kommer du att finnas med i vår kandidatbank och per automatik bli uppdaterad när vi annonserar en tjänst som matchar det du söker. 

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Bygg och konstruktion

Trä är naturligt, förnybart och biologiskt nedbrytbart och ett viktigt redskap i omställningen till ett biobaserat samhälle. Genom vår satsning på produktion av korslimmat trä är Södra med och driver utvecklingen av träbaserade lösningar till bygg- och bostadsindustrin. Korslimmat trä, KL-trä, är ett flexibelt material som är transporteffektivt, lätt och håller en hög miljökvalitet. Att bygga på höjden ger även stora möjligheter att skapa vacker arkitektur.

Södra Building Systems

Marknaden för byggande i massivt trä fortsätter att öka. Vi ser ett stort intresse både inom byggbranschen och från allmänheten. Trä är vårt enda förnyelsebara byggmaterial vilket gör bärande stommar i massivt trä, så som korslimmat trä (KL-trä), till ett fördelaktigt val utifrån ett hållbarhetsperspektiv. För att bemöta den höga efterfrågan är vi nu igång med att bygga ytterligare en fabrik för produktion av KL-trä i Värö, Varbergs kommun. En investering som ger oss möjlighet att skapa högkvalitativa och funktionella produkter för framtidens byggande. 

En attraktiv arbetsplats som bidrar till en hållbar utveckling inom byggsektorn

Genom en mer avancerad teknologi skapar vi en attraktiv arbetsplats där medarbetarna är med och möter marknadens behov av mer utvecklade produkter, samtidigt som de får bidra till en hållbar utveckling inom byggsektorn.

Södra Building Systems är vårt nyaste affärssegment på Södra. Sedan beslutet om en första investering i en fabrik 2018 har vi hunnit starta produktionen av KL-trä och skapat oss en stark marknadsposition i Sverige. Nu tar vi ett kliv fram och ökar vår produktionsvolym rejält för att möta den växande marknaden för massivt träbyggande. För att nå dit söker vi nya medarbetare, så som konstruktion, CAD-projektering, projektledning, kalkyl, försäljning och produktion.

" - Vi har idag en god mix av kompetenta medarbetare med erfarenhet från många olika branscher nom Södra Building Systems. Vi ser fram emot att få hälsa ytterligare nya talanger välkomna, säger Krister Norberg, produktionschef på fabriken för KL-trä. 

Bli en del av våra satsningar på ny fabrik och fortsatt utveckling av en ny marknad

Vår nästa fabrik för KL-trä kommer stå klar för produktion under 
2022. Redan nu vill vi ge dig möjlighet att visa ditt intresse för att
jobba hos Södra och uppmanar dig till att hålla koll på våra tjänster som läggs
ut framåt.

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta utveckla en ny marknad för Södra. Vi kommer att ha behov av nya medarbetare inom Södra Building Systems både vid våra fabriker i Värö (Varberg) och vårt huvudkontor i Växjö. 

Läs mer om vår satsning på byggsystem

 

Daniel Anderson

Teknisk chef

"Möjligheten att få kombinera byggbranschen och skogsindustrin är mycket spännande och har fortfarande stor potential att vidareutvecklas. Just det uppdraget parallellt med Södras pågående breddning gör att ingen arbetsuppgift är den andra lik, positivt som utmanande". 

Läs hela intervjun med Daniel

Lina Olsson

CNC-operatör

"Det är positivt att vara miljömedveten och jag tror på vår produkt i framtiden. Exempelvis kan jag om ett par månader åka in till Varberg och titta på en förskola som vi just nu håller på att producera i fabriken. Barnen kommer att springa omkring i en härlig miljö, med en naturlig känsla från träd som vuxit upp runt omkring dem, i ett hus som tillverkats bara några mil bort". 

Läs hela intervjun med Lina

Frida Österberg

CAD-Projektör

"Men jag kan ju redan nu säga att Södra känns som ett organiserat företag med många möjligheter. Sen vill jag också lyfta att här på Södra Building Systems i Värö har vi riktigt bra chefer som tror på en, jag har en flexibel arbetsdag där jag jobbar under förtroende".   

Läs hela intervjun med Frida

Stefan Eierborg

Projektledare

"Jag som gammal lagidrottare tycker att glädjen o styrkan i att åstadkomma saker tillsammans är svårslagen. Södra är i grunden ett väletablerat lag i yttersta eliten och att då få vara en del av detta är jättehäftigt. 

Tar vi ner det till vår avdelning på Södra Building Systems är det en härlig gemenskap där alla måste bidra för att vi skall vinna, i detta finner jag lika mycket glädje med att spela fram en kollega till avslut som att göra målet själv". 

Läs hela intervjun med Stefan

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor