Ett möte med chefen som alltid höjer stämningen


För att må som allra bäst behöver Daniel utmaningar i livet, både i arbetet och på hemmaplan. Favoriten är känslan - ”jag lyckades och det blev faktiskt väldigt bra!” Vare sig det handlar om ett spontant påbörjat projekt på hemmaplan eller vara med och utveckla ett nytt produktsegment på jobbet, så är det utmaningen och att sedan konstatera det lyckade genomförandet som driver honom.

 Daniel, vilken position har du på Södra?  

- Min roll som teknisk chef på Södra Building Systems handlar främst kring hur Södras KL-trä bäst kan anpassas och användas i byggnadsverk. Ända sedan jag anslöt till gruppen på våren 2019, har min arbetsvardag handlat om att använda tidigare erfarenheter som byggnadskonstruktör parallellt med att utveckla den färdiga produkten, kringliggande tjänster och projekteringsverktyg till nästa nivåer. Från att tidigare befunnit mig i en annan del av processen ”från material till färdig byggnad”, hoppas jag kunna bidra med att definiera vad mottagaren och Södras kund behöver för att kunna förverkliga sitt byggprojekt.

Varför valde du att söka dig till oss på Södra?

- Jag blev väldigt intresserad och nyfiken av Södra satsning på massivträ och ville självklart bli en del av den! Möjligheten att få kombinera byggbranschen och skogsindustrin är mycket spännande och har fortfarande stor potential att vidareutvecklas. Just det uppdraget parallellt med Södras pågående breddning gör att ingen arbetsuppgift är den andra lik, positivt som utmanande.

Vad får dig att bli exalterad i ditt arbete, vilka frågor och uppgifter brinner du för?

- Det är den tekniska aspekten i massivträbyggande, traditionellt och samtidigt nydanande som resultat av vad industrialiseringen av tillverkningen innebär! Att sedan kunna erbjuda byggbranschen ett grymt miljömässigt hållbart byggmaterial gör att arbetet blir en del av ett större initiativ!

Vad har du upplevt som mest positivt med Södra som arbetsgivare?

- Trygghet och långsiktighet. Det är liksom fler aspekter i företagets värdegrund som leder till att vi kan fokusera på rätt saker.

Vad tror du om framtiden för vår bransch och KL-trä/Massivträ?

- Vi har flera steg vi måste ta som bransch, det största för Skandinavien tillsammans med övriga Europa, är att hitta en gemensam standard på massivträbyggande vilket kommer underlätta och framför allt stärka trä som byggmaterial. När den är på plats och vedertagen kommer Södra vara en av dem som går en ljus framtid till mötes. Det vi gör för närvarande är att vara med och forma den standarden samtidigt som vi förbereder oss att ta den rätta positionen framåt.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor