Frida - står med en fot på marknadssidan och en i produktionen

Frida är en familjekär mamma som försöker spendera så mycket tid som möjligt med hennes två barn och man i huset. På Södra arbetar hon i en roll som CAD-projektör på Södra Building Systems i Värö, hennes största utmaning beskriver hon med att ibland vilja mer än vad hon kan.   

 

Hur länge har du hunnit jobba i din roll som CAD-projektör?

Jag har varit anställd sedan november 2019. Erfarenheterna jag tog med mig kommer från projektadministration för fiber och elinstallationer, så det var nått helt annat. Därför känns det nu både kul och utmanade att få vara med och skapa denna utveckling. 


Vad var det som lockade din att söka just denna rollen?

- Det var egentligen en combo av rekommendationer från en vän och mitt intresse för byggbranschen som jag alltid haft utan att riktigt fått chansen att testa på. Redan sedan långt tillbaka har byggteknik varit för mig tilltalande. Jag är utbildad biomekanikingenjör, vilken innebär att jag kan mycket om integrationen mellan människa och maskin. Men har egentligen alltid haft ett större intresse för byggtekniken, därför känns det så kul att äntligen få chansen att arbeta i denna branschen. Nu ser ett jag stort värde i att få vara med och ha en fot på marknadssidan och en i produktionen. Det ger mig stor insyn men skapar också utmaningar för att lyckas synka de båda delarna på bästa sätt. 


Hur ser du på Södra som arbetsgivare?

- Södra känns som ett organiserat företag med många möjligheter. Sen vill jag också lyfta att här på Södra Building Systems i Värö har vi riktigt bra chefer som tror på en, jag har en flexibel arbetsdag där jag jobbar under förtroende.  


Vad drömmer du om på fritiden?

- Jag har en dröm om att utveckla mitt intresse för fotografering och även bygga på mina kunskaper inom fotoredigering. Familjen har väl börjat tröttna en aning på att bli fotograferade, men barnen är ju alltid är mitt favoritmotiv. När man bor här vid kusten finns det också väldigt vackra miljöer att fotografera. 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor