Från fräsiga bilar till att fräsa i trä!

Sedan hösten 2019 är Lina Olsson en del av produktionen i Södras första fabrik för korslimmat trä där hon jobbar som CNC-operatör. Innan hon sökte sig till denna tjänst och utmaningen i att göra något för henne helt nytt, var det bilbranschen som gällde. Dels från verkstadsindustrin med bilkomponenter i första hand men hon har även varit verkstadsadministratör hos en stor lokal bilhandlare.

Idag träffar vi henne en mil utanför Varberg där hon sitter med en kopp te i handen. Hon njuter av att blicka ut över trädgården hon gillar att fixa med. För ett halvår sedan blev hon och sambon med hus, det skulle vara ett stort hus med en liten trädgård men blev istället en väldigt stor trädgård. 

Vad hände där Lina?

- Jag vet inte, säger hon med ett skratt. Jag gillar lokalproducerat och det är något jag brinner för. I detta fall var det ägaren till en betongfabrik som burit materialet över gården för att bygga sitt hus och det var lite charmigt, vi fastnade helt enkelt för det.

Hur kom det sig att du bytte bransch, det är så vitt skilda produkter?

- Som jag nämnde innan brinner jag för det lokalproducerade, med det jag gör nu kan jag verkligen med stolthet säga att det är lokalproducerat och svensktillverkat. Det är positivt att vara miljömedveten och jag tror på vår produkt i framtiden. Exempelvis kan jag om ett par månader åka in till Varberg och titta på en förskola som vi just nu håller på att producera i fabriken. Barnen kommer att springa omkring i en härlig miljö, med en naturlig känsla från träd som vuxit upp runt omkring dem, i ett hus som tillverkats bara några mil bort.

Vad var det tuffaste med att ge sig in i en helt ny tjänst med en ny arbetsgivare?

- Allt! Ingenting var självklart och krånglade något var man osäker på hur man skulle lösa det. Nu börjar jag bli trygg i det jag gör och med uppgifterna. Men utmaningen med yrkesbytet är en del i hur jag är som person, jag triggas av möjligheten att utvecklas och söka olika vägar framåt. Med Södra som arbetsgivare finns också stora möjligheter att hamna i olika positioner men ändå inom samma organisation.

Lina bryter upp och måste sticka, hon har lite till att sköta innan hon går på sitt eftermiddagsskift som varar mellan 14.55 och 23.30. Hon packar sin matlåda full med en fräsch sallad, betonar vikten av att äta rätt och träna för att hon skall må som bäst. Just idag skall det även in ett crossfitpass i livspusslet, ett pussel som hon byter färg och form på då och då för att utmana sig själv.

Vi tackar Lina för en trevlig pratstund och önskar henne lycka till med både trädgård, träning o jobb! 

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor