Vi säger Hej till lagspelaren Stefan

Solen skiner en tidig majdag när Stefan kliver in på kontoret i Värö och slår på datorn efter 10 minuters bilfärd till kontoret. Det börjar bli rutin, om än en ny sådan. Sedan en tid tillbaka är Stefan vår senast anställde projektledare.

 

Hur kom det sig att du hamnade här Stefan?

– Livet bjuder ibland på tillfälligheter och nu dök det upp ett sådant som var för intressant för att inte gå vidare med. Med tidigare erfarenhet som både byggare och byggsäljare är KL-trä en produkt som skall bli otroligt kul att få jobba med, visst finns det saker med KL-trä som behöver lösas för att det skall bli perfekt men jag ser i stort sett bara obegränsade möjligheter”.


Vad händer efter att du slagit igång den där datorn?

– Då måste jag ha kaffe för att överhuvudtaget fungera! Efter det kan en dag bestå av vitt skilda saker, vissa är givetvis återkommande men variationen är också det som jag uppskattar så med det här jobbet. Även om många saker är likt i ett projekt är ändå varje enskilt unikt beroende på kund och objekt. Då jag jobbar med kundkontakt från första stund kan det vara så att ett projekt börjar med att mängda upp och offerera utefter en förfrågan. Detta leder förhoppningsvis till en beställning, efter det börjar processen med att skriva avtal, planera produktion, ta fram alla underlag och samordna inköp och leveranstider tillsammans med kollegorna i produktionen. Inte minst gäller det att ha en tät dialog med kunden så att vi är på tå och ser till att dom får vad dom önskar på utsatt tid o på rätt sätt.”


Om du skulle välja ut några saker som får dig att må riktigt bra i din yrkesroll?

- Att genomföra projekt som får en kund att bli så nöjd att vi med automatik blir första valet vid nästa tillfälle, att bygga upp en relation som gör att man blir partners och inte ”bara” kund och leverantör. En annan sak som får mig att må bra är att jag som gammal lagidrottare tycker att glädjen o styrkan i att åstadkomma saker tillsammans är svårslagen. Södra är i grunden ett väletablerat lag i yttersta eliten och att då få vara en del av detta är jättehäftigt. Tar vi ner det till vår avdelning på Södra Building Systems är det en härlig gemenskap där alla måste bidra för att vi skall vinna, i detta finner jag lika mycket glädje med att spela fram en kollega till avslut som att göra målet själv.


Vad gör du när du mår som bäst på fritiden?

- Då vill jag ha lite av allt av det jag uppskattar mest.

En lugn frukost med familjen för att sen åka iväg o spela någon match med barnens lag. På eftermiddagen får jag tid för en lång skön löprunda vid havet o skogarna hemmavid. Efter det är det dags att förbereda middagen inför att en massa vänner skall komma, älskar att stå i köket o laga mat i timmar med musik i högtalarna och ett gott vin i glaset.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor